Sytuacja kryzysowa w kuchni przedszkolnej

Data publikacji: 16 czerwca 2010 r.
Poleć znajomemu

Warunkiem jakości posiłków przygotowanych dla dzieci jest spełnienie przez kuchnię przedszkolną wymagań sanitarno-higienicznych oraz przestrzeganie ustalonych procedur i instrukcji. Zdarzają się sytuacje, które należy uznać za krytyczne lub za takie, które stanowią potencjalne zagrożenie dla funkcjonowania kuchni przedszkolnej. Są to brak wody lub jej niewłaściwa jakość, zepsute produkty spożywcze. Sprawdź instrukcje kryzysowe, które pozwolą uniknąć narażenia dzieci na zatrucie pokarmowe lub inne choroby przenoszone na drodze pokarmowej.

Pozostało jeszcze 91 % treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Uzyskaj dostęp do Portalu Oświatowego a wraz z nim:
Aktualne informacje o zmianach w prawie (24h/dobę)
Indywidualne konsultacje z ekspertami (odpowiedź w 48 h )
E-szkolenia, webinaria na żywo i bazę ponad 700 narzędzi

Sprawdź, co oferuje Portal Oświatowy »
Uzyskaj dostęp do portalu »

Jeśli posiadasz już konto - zaloguj się:

Adres e-mail lub login:

Hasło:

Nie pamiętam hasła
Nie pamiętam hasła »

Sprawdź inne nasze serwisy

Karta Nauczyciela od A do Z Poradnik Dyrektora Szkoły Nadzór nad działalnością szkoły Kwadrans dla dyrektora szkoły Zarządzanie przedszkolem Portal BHP Ochrona danych osobowych

Strona używa plików cookies.
Kliknij tutaj, żeby dowiedzieć się jaki jest cel używania cookies oraz jak zmienić ustawienia cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony użytkownik wyraża zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z bieżącymi ustawieniami przeglądarki.
wiper-pixel