Sytuacja kryzysowa w kuchni przedszkolnej

Data publikacji: 16 czerwca 2010 r.
Poleć znajomemu
Dokument archiwalny

Warunkiem jakości posiłków przygotowanych dla dzieci jest spełnienie przez kuchnię przedszkolną wymagań sanitarno-higienicznych oraz przestrzeganie ustalonych procedur i instrukcji. Zdarzają się sytuacje, które należy uznać za krytyczne lub za takie, które stanowią potencjalne zagrożenie dla funkcjonowania kuchni przedszkolnej. Są to brak wody lub jej niewłaściwa jakość, zepsute produkty spożywcze. Sprawdź instrukcje kryzysowe, które pozwolą uniknąć narażenia dzieci na zatrucie pokarmowe lub inne choroby przenoszone na drodze pokarmowej.

Pozostało jeszcze 91% treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Uzyskaj dostęp do Portalu Oświatowego a wraz z nim:
Aktualne informacje o zmianach w przepisach
Największa baza narzędzi dla szkół
Baza 7000 porad prawnych dla dyrektorów szkół oraz kadrowych w oświacie
Konkretne odpowiedzi ekspertów w poradni i na czacie

Możesz zrezygnować z odnawiania subskrypcji w dowolnym momencie

Jeśli posiadasz już konto

Zaloguj się:

Adres e-mail:

Hasło

Nie pamiętam hasła

Nagrody i wyróżnienia

Sprawdź inne serwisy

Epedagogika Poradnik Dyrektora Szkoły Strefa logopedy Kwadrans dla dyrektora szkoły Zarządzanie przedszkolem kadry i finanse resql