Dokument archiwalny
Pytanie: Czy można udzielić przeniesienia służbowego pracownikom kuchni , którzy w czasie wakacji z racji niefunkcjonowania stołówki nie wykonują tam czynności i powierzyć im pracę dozorcy - portiera w placówce? Pracownicy kuchni pracują w systemie podstawowym zmianowym, natomiast dozorcy w równoważnym przeważnie dyżury 12 godzinne. Jak ułożyć harmonogram pracy? Czy pracownicy kuchni mogą zastąpić dozorców na ich dyżurach 12 godzinnych?
Pozostało jeszcze 87 % treści
Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.
Uzyskaj dostęp do Portalu Oświatowego a wraz z nim:
Aktualne informacje o zmianach w prawie (24h/dobę)
Indywidualne konsultacje z ekspertami (odpowiedź w 48 h )
E-szkolenia, webinaria na żywo i bazę ponad 700 narzędzi
Jeśli posiadasz już konto - zaloguj się: