Tryb zakupu żywności do stołówki szkolnej

Dariusz Dwojewski

Dariusz Dwojewski

Prawnik, specjalista prawa pracy i prawa oświatowego
Data publikacji: 26 października 2012 r.
Poleć znajomemu
Pytanie: W szkole prowadzona jest stołówka, na potrzeby której kupujemy żywność na ogólną wartość  nie przekraczającą 14 000 euro. Czy powinniśmy stosować przepisy o zamówieniach publicznych i przeprowadzać przetarg, jeżeli: zakup mięsa i wędlin stanowi wartość ok. 6000 zł, nabiału 5 000 zł, mrożonek 9000 zł, pieczywa 3000 zł, a warzyw i owoców 10 000 zł? Zakupy nie przekraczają nawet 6000 euro, z tym, że robię podział na poszczególne kategorie mięsa. Jeśli połączę zakupy to może wyjść kwota powyżej 6000 euro.

Pozostało jeszcze 77 % treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Uzyskaj dostęp do Portalu Oświatowego a wraz z nim:
Aktualne informacje o zmianach w prawie (24h/dobę)
Indywidualne konsultacje z ekspertami (odpowiedź w 48 h )
E-szkolenia, webinaria na żywo i bazę ponad 700 narzędzi

Sprawdź, co oferuje Portal Oświatowy »
Uzyskaj dostęp do portalu »

Jeśli posiadasz już konto - zaloguj się:

Adres e-mail lub login:

Hasło:

Nie pamiętam hasła
Nie pamiętam hasła »

Sprawdź inne nasze serwisy

Karta Nauczyciela od A do Z Poradnik Dyrektora Szkoły Nadzór nad działalnością szkoły Kwadrans dla dyrektora szkoły Zarządzanie przedszkolem Portal BHP Ochrona danych osobowych

Strona używa plików cookies.
Kliknij tutaj, żeby dowiedzieć się jaki jest cel używania cookies oraz jak zmienić ustawienia cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony użytkownik wyraża zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z bieżącymi ustawieniami przeglądarki.
wiper-pixel