Tryb zakupu żywności do stołówki szkolnej

Dariusz Dwojewski

Dariusz Dwojewski

Prawnik, specjalista prawa pracy i prawa oświatowego
Data publikacji: 26 października 2012 r.
Poleć znajomemu
Pytanie: W szkole prowadzona jest stołówka, na potrzeby której kupujemy żywność na ogólną wartość  nie przekraczającą 14 000 euro. Czy powinniśmy stosować przepisy o zamówieniach publicznych i przeprowadzać przetarg, jeżeli: zakup mięsa i wędlin stanowi wartość ok. 6000 zł, nabiału 5 000 zł, mrożonek 9000 zł, pieczywa 3000 zł, a warzyw i owoców 10 000 zł? Zakupy nie przekraczają nawet 6000 euro, z tym, że robię podział na poszczególne kategorie mięsa. Jeśli połączę zakupy to może wyjść kwota powyżej 6000 euro.

Pozostało jeszcze 77 % treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Nie jesteś jeszcze użytkownikiem Portalu Oświatowego? Już teraz zamów pełny dostęp i zyskaj:
Aktualne informacje o zmianach w przepisach
Najwieksza baza narzędzi dla szkół i przedszkoli
Indywidualne konsultacje z ekspertami
Baza 7 000 porad prawnych

Sprawdź, co oferuje Portal Oświatowy »
Uzyskaj dostęp do portalu »

Jeżeli nie jesteś zarejestrowanym użytkownikiem portalu, możesz wykupić jednorazowy dostęp do wybranego dokumentu.

Jeśli masz już konto w Portalu Oświatowym »
Zaloguj się »

Sprawdź inne nasze serwisy

Karta Nauczyciela od A do Z Poradnik Dyrektora Szkoły Nadzór nad działalnością szkoły Kwadrans dla dyrektora szkoły Zarządzanie przedszkolem Portal BHP Ochrona danych osobowych

Strona używa plików cookies.
Kliknij tutaj, żeby dowiedzieć się jaki jest cel używania cookies oraz jak zmienić ustawienia cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony użytkownik wyraża zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z bieżącymi ustawieniami przeglądarki.
wiper-pixel