Tryb zakupu żywności do stołówki szkolnej

Dariusz Dwojewski
Data publikacji: 26 października 2012 r.
Poleć znajomemu
Dokument archiwalny
Pytanie: W szkole prowadzona jest stołówka, na potrzeby której kupujemy żywność na ogólną wartość  nie przekraczającą 14 000 euro. Czy powinniśmy stosować przepisy o zamówieniach publicznych i przeprowadzać przetarg, jeżeli: zakup mięsa i wędlin stanowi wartość ok. 6000 zł, nabiału 5 000 zł, mrożonek 9000 zł, pieczywa 3000 zł, a warzyw i owoców 10 000 zł? Zakupy nie przekraczają nawet 6000 euro, z tym, że robię podział na poszczególne kategorie mięsa. Jeśli połączę zakupy to może wyjść kwota powyżej 6000 euro.

Pozostało jeszcze 77% treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Uzyskaj dostęp do Portalu Oświatowego a wraz z nim:
Aktualne informacje o zmianach w przepisach
Największa baza narzędzi dla szkół
Baza 7000 porad prawnych dla dyrektorów szkół oraz kadrowych w oświacie
Konkretne odpowiedzi ekspertów w poradni i na czacie

Możesz zrezygnować z odnawiania subskrypcji w dowolnym momencie

Jeśli posiadasz już konto

Zaloguj się:

Adres e-mail:

Hasło

Nie pamiętam hasła

Nagrody i wyróżnienia

Sprawdź inne serwisy

Epedagogika Poradnik Dyrektora Szkoły Strefa logopedy Kwadrans dla dyrektora szkoły Zarządzanie przedszkolem kadry i finanse resql