Przebieg konkursu na stanowisko dyrektora szkoły (wg dotychczasowych zasad)

Agnieszka Kosiarz

Specjalista z zakresu prawa oświatowego, ma wieloletnie doświadczenie na stanowisku specjalisty w MEN oraz inspektora w Wydziale Oświaty i Wychowania
Data publikacji: 22 kwietnia 2010 r.
Poleć znajomemu
Pytanie: W trakcie konkursu na stanowisko dyrektora szkoły komisja konkursowa przerwała kandydatowi referowanie nt. koncepcji rozwoju szkoły i przeszła do zadawania pytań. Pytania nie dotyczyły tej koncepcji, lecz np. tego, czy kandydat był nagradzany, a jeżeli tak, to za co. Czy członkowie komisji powinni zapoznać się w całości z przedstawioną przez kandydata koncepcją funkcjonowania i rozwoju szkoły i w jakim terminie? Czy komisja może przerwać przedstawianie koncepcji rozwoju szkoły i przejść do zadawania pytań? Czy pytania powinny dotyczyć tej koncepcji?

Pozostało jeszcze 88 % treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Nie jesteś jeszcze użytkownikiem Portalu Oświatowego? Już teraz zamów pełny dostęp i zyskaj:
Aktualne informacje o zmianach w przepisach
Najwieksza baza narzędzi dla szkół i przedszkoli
Indywidualne konsultacje z ekspertami
Baza 7 000 porad prawnych

Sprawdź, co oferuje Portal Oświatowy »
Uzyskaj dostęp do portalu »

Jeżeli nie jesteś zarejestrowanym użytkownikiem portalu, możesz wykupić jednorazowy dostęp do wybranego dokumentu.

Jeśli masz już konto w Portalu Oświatowym »
Zaloguj się »

Sprawdź inne nasze serwisy

Karta Nauczyciela od A do Z Poradnik Dyrektora Szkoły Nadzór nad działalnością szkoły Kwadrans dla dyrektora szkoły Zarządzanie przedszkolem Portal BHP Ochrona danych osobowych