Catering zamiast kuchni szkolnej – jakie wymogi należy spełnić

Bożena Winczewska
Data publikacji: 20 stycznia 2020 r.
Poleć znajomemu
Catering zamiast kuchni szkolnej – jakie wymogi należy spełnić

Szkoła podstawowa ma obowiązek zorganizowania stołówki tj. pomieszczenia umożliwiającego bezpieczne i higieniczne spożycie posiłków. Nie oznacza to jednak obowiązku zatrudniania własnych kucharek. Odpowiednim rozwiązaniem jest skorzystanie z cateringu, a więc z posiłków dostarczanych do szkoły przez zewnętrzną firmę. Należy jednak spełnić w związku z tym odpowiednie wymogi.

Pozostało jeszcze 96% treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Uzyskaj dostęp do Portalu Oświatowego a wraz z nim:
Aktualne informacje o zmianach w przepisach
Największa baza narzędzi dla szkół
Baza 7000 porad prawnych dla dyrektorów szkół oraz kadrowych w oświacie
Konkretne odpowiedzi ekspertów w poradni i na czacie

Możesz zrezygnować z odnawiania subskrypcji w dowolnym momencie

Jeśli posiadasz już konto

Zaloguj się:

Adres e-mail:

Hasło

Nie pamiętam hasła

Nagrody i wyróżnienia

Sprawdź inne serwisy

Epedagogika Poradnik Dyrektora Szkoły Strefa logopedy Kwadrans dla dyrektora szkoły Zarządzanie przedszkolem kadry i finanse resql