Catering zamiast kuchni szkolnej – jakie wymogi należy spełnić

Bożena Winczewska

Bożena Winczewska

Data publikacji: 20 stycznia 2020 r.
Poleć znajomemu
Catering zamiast kuchni szkolnej – jakie wymogi należy spełnić

Szkoła podstawowa ma obowiązek zorganizowania stołówki tj. pomieszczenia umożliwiającego bezpieczne i higieniczne spożycie posiłków. Nie oznacza to jednak obowiązku zatrudniania własnych kucharek. Odpowiednim rozwiązaniem jest skorzystanie z cateringu, a więc z posiłków dostarczanych do szkoły przez zewnętrzną firmę. Należy jednak spełnić w związku z tym odpowiednie wymogi.

Pozostało jeszcze 96 % treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Uzyskaj dostęp do Portalu Oświatowego a wraz z nim:
Aktualne informacje o zmianach w prawie (24h/dobę)
Indywidualne konsultacje z ekspertami (odpowiedź w 48 h )
E-szkolenia, webinaria na żywo i bazę ponad 700 narzędzi

Sprawdź, co oferuje Portal Oświatowy »
Uzyskaj dostęp do portalu »

Jeśli posiadasz już konto - zaloguj się:

Adres e-mail lub login:

Hasło

Nie pamiętam hasła
Nie pamiętam hasła »

Sprawdź inne nasze serwisy

Karta Nauczyciela od A do Z Poradnik Dyrektora Szkoły Nadzór nad działalnością szkoły Kwadrans dla dyrektora szkoły Zarządzanie przedszkolem Portal BHP Ochrona danych osobowych

wiper-pixel