Pytanie: Do kogo dyrektor szkoły niepublicznej powinien złożyć wniosek o dokonanie oceny pracy?
Pytanie: Nauczyciel złożył wniosek o dokonanie oceny pracy w dniu 8 kwietnia 2020 r. Do kiedy dyrektor powinien ocenić pracę nauczyciela i w jakim dniu najpóźniej trzeba mu wydać kartę oceny pracy?
Pytanie: Jak jest procedura w przypadku, gdy dyrektor nie zgadzając się z wystawiona oceną swojej pracy nie podpisze jej i nie ma zamiaru pisać odwołania?
Pytanie: Jaka jest procedura oceny pracy osoby niebędącej nauczycielem zatrudnionej na podstawie art.15 Prawa Oświatowego?
Pytanie: Nauczycielka w 2018 r. uzyskała ocenę dorobku zawodowego. W 2020 r. ubiega się o stanowisko doradcy metodycznego. Czy ta ocena jest aktualna?
Pytanie: Czy nauczyciel placówki niepublicznej zatrudniony na umowę zlecenia może wystąpić z wnioskiem o ocenę pracy?
Pytanie: Ocena pracy nauczyciela rozpoczęła się 4 listopada. Czy przedłużamy czas na dokonanie oceny o okres przerwy świątecznej?
Nowa ścieżka awansu zawodowego nauczycieli wymaga, aby po każdym okresie zatrudnienia nauczyciela wydawana była ocena jego pracy. Czas na dokonanie oceny pracy po ustaniu zatrudnienia nauczyciela jest ograniczony do 30 dni roboczych, choć sama procedura oceny pracy nie różnie się od tej, na którą zwykle dyrektor ma aż 3 miesiące. Sprawdź, komu dyrektor szkoły wydaje ocenę pracy po ustaniu zatrudnienia oraz jak dokonać oceny pracy nauczyciela, któremu kończy się umowa.
Pomimo planowanej nowelizacji, zmiany w rozporządzeniu dotyczącym oceny pracy nauczycieli, które miały wejść w życie od 1 września 2025 r., wciąż nie obowiązują. Oznacza to, że dyrektorzy szkół muszą stosować przepisy Karty Nauczyciela, ale nadal funkcjonować będzie dotychczasowe rozporządzenie. Jakie zmiany w ocenie pracy nauczycieli są już obowiązkowe, a które nadal pozostają w fazie projektu? AKTUALIZACJA: Przeczytaj artykuł: Co się zmieniło w ocenie pracy nauczyciela 28 listopada 2025 r.?>>
Pytanie: Nauczyciel wskazał dodatkowe kryterium oceny pracy nauczyciela i przesłał skan pisma e-mailem. Czy taka forma przekazania informacji o wybranym kryterium może być podważona przez dyrektor szkoły?
Brak konsultacji
w najbliższym czasie
Brak nadchodzących wydarzeń
Zajmie ci to jedynie 2 minuty